zoek!

Nieuws
Bron: http://www.techniekdag.nl/techniekdag_arnhem/nl/
Datum en plaats Techniekdag Arnhem 2015 bekend!
De jaarlijkse Techniekdag in Arnhem vind dit jaar op 10 oktober in het Powerlab plaats.

Op zaterdag 10 oktober (10:00 - 17:00) staan de deuren van het Powerlab, gelegen op bedrijventerrein Arnhems Buiten (KEMA terrein), wijd open voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Maar natuurlijk ook voor de rest van de familie.


Maak kennis met de uitgebreide mogelijkheden in de techniekbranche en met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Techniek.


Het doel van de Techniekdagen is om jongens en meisjes en hun ouders kennis te laten maken met de diverse facetten van bèta en techniek, en hen te stimuleren om te kiezen voor een opleiding en baan binnen deze sectoren. Onbekend maakt onbemind en door deze techniekdagen wil de organisatie kinderen kennis laten maken met alle mogelijkheden die er zijn in de wereld van de techniek.


De Techniekdag is een initiatief van VNO-NCW. De organisatie is mede in handen van regionale onderwijspartijen en bedrijven.


Vorig jaar wisten duizenden kinderen, samen met hun ouders, de weg naar de Techniekdag Arnhem te vinden. Maar liefst 63 bedrijven boden de bezoekers heel veel verschillende activiteiten. De organisatie en de deelnemende bedrijven hopen ook dit jaar weer op een grote opkomst en  heel veel kinderen door middel van doe-activiteiten te enthousiasmeren voor de Techniek.


Wat kun je op de Techniekdag allemaal doen?


-Ontwerpen maken op de computer


- zelf proefjes doen


- met robots spelen


- ontdekken wat de natuur met techniek te maken heeft


- met diverse apparaten en machines werken


- en nog veel meer!


De Techniekdag is super leuk voor jongens en meiden en voor alle leeftijden! Voor jong en oud izijn er allerlei activiteiten, dus neem de hele familie mee!


De toegang is natuurlijk gratis!!!!